Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

fredag 27 april 2012

Fina Fredag i Sundsvall.

Den här fredagen befinner jag mig i Sundsvall. Klänningen sydde jag förra fredagen när jag var på en sydag hos Marianne, som jag skrev om förra fredagen. Klänningen är fotad framför en fontän i Renässansstil invigd 1886 och ritad av Sofia Gisberg född 1854 och den är gjuten hos Bolinder i Stockholm. De tre figurerna i den första skålen symboliserar Industri, Hantverk , Handel och Sjöfart samt Vetenskap och Visdom. Kvinnan i översta skålen står för Konsten.
I Sundsvall finns hotellet Knaust som är känt för historien om träpatronen som red uppför den magnifika hotelltrappan. Hur den stackars hästen kom ned talar inte skrönan om. Så här ser den magnifika trappan ut, pampig eller hur ? 

lördag 21 april 2012

Lite nytt sytt och Fina Fredag.

Har fått klart tre små necessärer, den ena skall jag förvara symaskinsnålar i. Ja, inte alla men de som är för specialsömmar. Och sedan får den lilla necessären plats i en större där resten av symaskinsnålarna finns.
Så har jag varit på en sydag hos Marianne igen.  
http://www.systuga.se
De andra som är där är från fredag till söndag och så sover de kvar. Men för min del tar jag en dag i taget. Kul är det, den här gången sydde jag under fredagen två klänningar och två tröjor. Så här blev mina tröjor:

Den långärmade klänningen får ni se näste fredag och den jag sydde med kort ärm kommer senare. I går hade jag den här klänningen på mig, och den är av egen design. Den är fotograferad framför en cykelstaty i Västerås.


Västerås kallar sig för cykelstad, för på 50-60 talet kom alla som skulle till sitt arbete bl.a. ASEA cyklande i långa rader. Statyn heter ASEA-strömen och är gjord av  BG Broström den finns på Stora torget.   

lördag 14 april 2012

2 stickade sjalar och Fina Fredag.

Jag har blivit klar med 2 stickade sjalar den första grön-blåa är en trekantssjal och den andra en volangsjal. Volangsjalen gick verkligen fort att få klar, den stickade jag på en kväll, det är nog rekord för mig, även om den var enkel att sticka. Jag kommer nog inte att få så stor användning av dem nu framöver, för jag hoppas på varmare väder. Till hösten blir de nog däremot sköna.


Så har det även varit fredag igen och jag glömde inte att ta på mig en klänning(märke 2:Biz). Den här gången blev det en svart med spets lite på tvären i nederkanten, det syns nog inte så mycket av det på fotot. Fotot med klänningen är taget med Västerås slott som bakgrund. På slottet satt Erik den XIV och hans Karin Månsdotter fängslade på 1500-talet. Han var kung mellan 1560-1568. Han var född 1533 och dog 1577 av ärtsoppa och historien säger att den innehöll arsenik. Det var hans trevliga bröder som ordnade med det.
Den här bilden skickade han som friarbild bl.a. till England. Det var tydligen ingen som nappade !

fredag 6 april 2012

Fina Fredag.

Glad Påsk !
Tog en liten tur till blåkulla, men burr det var kallt där så jag vände fort hem igen.
Långfredagen fick den här klänningen representera Fina fredag. Den här klänningen sydde jag på jersykursen hos Marianne http://www.systuga.se
Förra veckan firade vi barnbarnet som fyllde 1-år. Jag hade sytt flera jumprar både till 1-åringen och hans äldre bror, men några kort blev det inte. Bara på den här, där jag måste öka halsvidden för den blev för trång att trä över huvudet.