Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

fredag 26 oktober 2012

Ufo och Fina Fredag.

Äntligen har jag sytt en kudde av min ängel som legat färdigsydd länge, men jag hade svårt att bestämma mig för vad den skulle användas till. Kuddvaret är lite längre än min kudde som är innuti.
Ytterligare ett Ufo klart, fast det har legat klart ett bra tag. Det här var en kurs i Löfsta bruk för Jacqueline Heinz i frihandsbroderi. Liljorna är sydda med ull, syns kanske lite bättre på nästa bild.
 Fredagens klänning är inte ny, det är en linneklänning som jag sydde med knapprad fram när det var modernt. Den får hänga med ett tag till.

 Jag fortsätter med att sy mina rutor i frihandsteknik som jag började på kursen för Jacqueline Heinze och för ett år sedan fortsatte jag med dem på en kurs för Kristina på Quiltbiten i Uppsala. Det är tänkt att det skall bli en duk eller dylikt när den är ihopmonterad. Nu har jag mer hamnat i dilemmat vad jag skall hitta på för motiv i resterande rutor, ideérna har börjat sina. Samtidigt är det kul att hitta variationer på sömmar och överföra det på min lilla ruta. Det tar sin tid , men klart skall det ju bli.

8 kommentarer:

 1. Häliga frihandskviltningar du har gjort.
  http://sewkindofwonderful.blogspot.se/,
  Den här bloggen har mycket inspiration.
  Även denna
  http://freemotionquilting.blogspot.com

  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Så vacker kviltning!
  Änglakudden är också fin.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Jättesöt kudde och så fin frihandskviltning, ja det gäller att öva och öva! Kram

  SvaraRadera
 4. Du har gjort klart verkligen fina saker. Nu kan du vara nöjd.

  SvaraRadera
 5. Vilka frihandskviltningar du gör, mycket imponerande. Jag är också imponerad av alla dina fina klänningar! Kram fr Lisa i Lysekil (som köpte en massa mönster i Aalborg till klänningar,som du tipsade om, men det har inte blivit ngt - än...)

  SvaraRadera
 6. En ljuvlig kudde som Du har sytt av Din söta broderade ängel. Den är mycket tilltalande, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 7. Så roligt att få se din kvilt från kursen klar, den ser verkligen härlig ut! Min tanke har också varit att försöka få till olika kviltblock, att sen sammanfoga, men det dyker ständigt upp andra "behov". Tyget jag köpte till det i Birmingham -09 ligger fortfarande orört:-))kram Katarina

  SvaraRadera
 8. Vad duktig du är på att frihandskvilta! Jätteläckert.

  SvaraRadera