Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

lördag 31 maj 2014

Berlin och London.


 Jag har varit ut och rest. Först var jag med några väninnor till Berlin. Vi var en hel dag i Postdam, där den här vackra Kinesiska byggnaden finns. Den byggdes under samma epok som Kina slott på Drottningholm.
Den här slottsbyggnaden var enbart till gästernas boende. Kungen själv nöjde sig med ett mindre slott i närheten.

 Vi var även inbjudna till Svenska ambassaden som ligger tillsammans med de övriga  nordiska ambasaderna. Alla var byggda av typiska material för sitt land. Finland med lärkträd, Norge med ett stort 120 ton tung granitblock som var 20 m högt. Sverige med bl.a. Gotländsk kalksten och Island med röd rhydit sten. Danmarks fasad var av glas. Här kommer en bild av Norges fasad, den var oerhört imponerande.
Det här blocket transporterades hit till Berlin sjövägen och via kanaler ända fram. Norge fick inte transportera det på Autobahn.

London
 Jag har även varit till London där jag och min man besökte Chelsea Flower show. Där fanns många vackra uppbyggda små trädgårdar och mängder med blommor. Nog önskar man sig lite av det Engelska klimatet.
                 Det här är en tjusig "ruin" man kan köpa och bygga upp i sin trädgård


                                               
 Vi var även till Sissinghurt och tittade på Vita Sackville-West och Harold Nicolsons trädgård. Den var storslagen med många "rum". Det här är tornet som Vita inredde till sin skrivarlya. Därifrån hade man en fin utsikt över trädgården och dess rum.
 Det finns flera mindre hus i trädgården och Vita och Harold bodde i ett och barnen i ett annat med sin Nanny.
                                         Här är en vy över den berömda vita trädgården.


En av trädgårdarna.


                                            Det här är ett av de mindre husen.