Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

fredag 20 december 2013

En, men det ska ju vara två !

En socka klar, men hinner jag den andra klart till julafton ?? Ja, vi får se. Jag har även fått beställning på tre julstrumpor så här i sluttampen. Får försöka att få dem klara först, men nog vill jag bli klar med andra sockan också. Sockorna stickas med ett garn, så det är inte jag som bestämmer hur randningen skall vara, det är bara att sticka på. Just nu håller jag på att baka Jullimpor och Vetekex. Spännande att se hur Vetekexen blir, har aldrig bakat dem själv, bara blivit bjuden på. De var supergoda.

lördag 14 december 2013

Nytt sytt inför julen.

 Äntligen har jag fotat den Viktorianska korsetten jag sydde då jag var på kurs i Jönköping. Den var riktigt rolig att sy, däremot vet jag inte när jag skall använda den. Får väl hoppas att det kommer något tillfälle för den.
 Lite julklappar har det sytts, både till den store mannen min son och de två små barnbarnen.De med Dalahästarna är med kort ärm, medans de andra två är med lång ärm.
 Här har det blivit en rad med jumprar utav de tyger jag köpte på Symässan i höstas. Den svarta har inlägg av spets på axlarna men det syns ju inte här.
Utav det lovikagarn jag hade liggandes färgade jag en del i somras med Färgkulla i ett försök med solfärgning. Det har jag använt här till ett par sockor. Hoppas de bli bra att använda i stövlar.