Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

lördag 29 december 2012

Grand finale med Fina Fredag.

Här är min sista bild i Fina Fredag, klart att jag måste avsluta storslaget. Klänningen sydde jag till min ena sons bröllop. Livet har broderade blommor, och i bak är det en knapprad med små klädda knappar och kjolen är rynkad så att det blir lite tonyrkänsla.

                                      Här kommer lite jul och vinterbilder.


Här är jag på väg till julfirande hos min son efter inkvarterande i en 6-rumsvilla. Min sonhustru hade även juldekorerat den invändigt, inget dåligt "hotell".
                      Min fårskinnspäls har jag sytt själv och den är jätteskön.

                                  Även hästarna fick följa med oss över jul.
                         Tänk att tomten hann med och titta förbi även denna jul.
                              Nu återstår bara att önska Alla Ett gott nytt År.

fredag 21 december 2012

Tomtar och Fina Fredag.



Jag har sytt fyra blå och fyra röda tomtar, de kommer att hitta till nya hem på julafton.

Förra veckan när jag var till Stockholm gjorde jag även ett besök till www.stoffstil.com där jag köpte detta
cerise färgade stretchvelourtyg. Av det har jag sytt denna klänning som är fotograferad i Gallerian Igor i Västerås. Förutom det cerisefärgade köpte jag även i koksgrå färg, men det kommer jag inte att sy av förrän nästa år. Nu önskar jag Er God Jul.

fredag 14 december 2012

Fina Fredag och kultur.

Dagens klänning är från Masai och den är inköpt i Vadstena  i höstas. Fotot är taget i Västerås kongresshall, där jag var bjuden på julbord. 
Eftersom klänningen är köpt i Vadstena får Birgitta vara med på ett hörn.

Sytt är väl det minsta jag gjort denna vecka, men däremot har jag varit mycket kulturell.
Jag har varit till Stockholm där jag besökte Waldermarsudde och tittade på den finlands-svenska Helena Schjerfbecks målningar. Hon föddes för 150 - år sedan. Någon bild på hennes målningar har jag inte så ni får se ett fönster från trapphallen med julblommor.
Jag besökte även Hallwylska museet och tittade på utställningen med kläder från den Engelska serien "Downton Abbey". Här är en av klänningarna från utställningen.

I Västerås var jag och tittade på Lars Wallins - Fashion stories. Här är en klänning med pärlor.
Efter det var jag och såg filmen "Balladen om Marie" i den filmen fanns det också många vackra klänningar att titta på.

fredag 7 december 2012

Fina Fredag och T-shirts.

Under den här veckan har jag sytt dagens klänning. Mönstret kommer från höstens Ottobre och är en Tunika i jersey. Jag blev nöjd med resultatet och det var fler mönster i tidningen som jag tyckte var intressanta, jag kommer säkert att pröva något mer av mönstren. Sedan har jag den här veckan sytt T-shirt i långa banor. Jag köpte ett lila tyg med ljusa prickar till en långärmad T-shirt men tyget räckte även till en kortärmad tröja att ha till våren och sommaren. Jag blev nog mest nöjd med den kortärmade.
Jag har även sytt till mina barnbarn. Det blev två tröjor till 4-åringen en med ränder och en med dalahästar, det blev även en tröja till  1 1/2 åringen med dalahästar. De kommer att få dem i julklapp.

lördag 1 december 2012

Fina Fredag och kurs i SnS.

Här är jag på väg till födelsedagsfest. Klänningen är i flera olika tunna lager och längder fram, men jag satte på mig en tunika över klänningen. Den glittriga tunikan var ju bara att ta av sig om det blev för varmt.

Förra söndagen var min quiltgrupp Mälarmadammerna på kurs till Mossbyquilt. Jag fick en inblick i SnS. Det här var vad jag hann med, någon stjärna visar sig inte riktigt än, men det skall väl bli. Det är två röda nyanser, men det syns dåligt på bilden. Få se om jag kan få ihop en liten duk !