Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

fredag 26 oktober 2012

Ufo och Fina Fredag.

Äntligen har jag sytt en kudde av min ängel som legat färdigsydd länge, men jag hade svårt att bestämma mig för vad den skulle användas till. Kuddvaret är lite längre än min kudde som är innuti.
Ytterligare ett Ufo klart, fast det har legat klart ett bra tag. Det här var en kurs i Löfsta bruk för Jacqueline Heinz i frihandsbroderi. Liljorna är sydda med ull, syns kanske lite bättre på nästa bild.




 Fredagens klänning är inte ny, det är en linneklänning som jag sydde med knapprad fram när det var modernt. Den får hänga med ett tag till.

 Jag fortsätter med att sy mina rutor i frihandsteknik som jag började på kursen för Jacqueline Heinze och för ett år sedan fortsatte jag med dem på en kurs för Kristina på Quiltbiten i Uppsala. Det är tänkt att det skall bli en duk eller dylikt när den är ihopmonterad. Nu har jag mer hamnat i dilemmat vad jag skall hitta på för motiv i resterande rutor, ideérna har börjat sina. Samtidigt är det kul att hitta variationer på sömmar och överföra det på min lilla ruta. Det tar sin tid , men klart skall det ju bli.

fredag 19 oktober 2012

Löpare och Fina Fredag.


Ännu ett av mina inköp från Quiltköping har sytts klart. Det här är en löpare från Tyger och Ting. Nu har jag en jul löpare till, som jag hoppas skall bli klar före jul.

  Närbild på blommorna med pistiller av pärlor. Jag tog olika storlekar och färg på mina pärlor
 
Fredagens klänning är kjol med top i Thaisiden och toppen är sydd i lappteknik och sedan är kanterna skodda med ett sametstyg. Bilden är tagen utanför Ängsö kyrka vid grinden som går till slottet.



Det finns många spökhistorier vid Ängsö slott, och ett av spökena ligger begravd på kyrkogården. Anders Luxemburg, en puckelryggig hovnarr. Han tog med sig Karl XII:s häst Brandklipparen och tog tjänst vid Ängsö efter kungens död.

Från början var det ett enplans rött trähus men på 1630-talet började man att bygga av sten och tegel och från 1740-talet ser slottet ut så här.

                         Vill du läsa mer om Ängsö slott så gå in på wikipedia.













.

lördag 13 oktober 2012

Fina Fredag och Falun.




Förra helgen var jag på Rikstäckets Årsmöte i Falun och på kurs för Angie Hughes, dels Maskinbroderi och Klimtinspiration. Det första vi sydde var i ram och bara med nål utan någon fot. Det blev så här.


            Det här är också lite test som inte ser värst mycket ut för världen.


Därefter fortsatte vi med sk. Klimtinspiration. Den här tror jag att jag skall använda till en väska.


Här har jag bara hunnit med att få dit folie men inte hunnit med att sy.  För min del hann jag inte så mycket då jag fick ryggskott när jag lyfte ut mitt bagage ur bilen på fredagen. Nu en vecka senare går jag fortfarande med en helvetisk värk.

  Veckans klänning var modern för några år sedan, men får hänga med på klänningskavalkaden.
                               Bakom mig har jag Målhammars Gård.


Från början fanns det även en huvudbyggnad, men nu är det bara flyglarna som finns kvar. Huvudbyggnaden revs och flyglarna sänktes med en våning, men om det hade funnits kvar så hade det varit Sveriges största Herrgård.












fredag 5 oktober 2012

Fina Fredag.

Här kommer ytterligare en jersey klänning som jag sydde i början av sommaren. Nu syns det verkligen att det blivit höst med alla gula och röda blad, men det är också en vacker tid på året, även om man saknar värmen. Här hade jag två vänner som var med och var åskådare till fotograferingen. Det är två kattbröder en grå och en brunfärgad. 
Idag åker jag till Falun och skall gå quiltkurs vid Rikstäckets årsstämma. Hoppas att jag har lite alster att kunna visa till nästa gång. Vi kanske ses i Falun !