Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

lördag 29 september 2012

Fina Fredag och Köpenhamn

Ytterligare ett av mina inköp från Quiltköping har blivit klart, en necessär av Christl.


Fredagens klänning är en kortärmad sommarkläning, jag har en jumper under för att inte frysa ihjäl.
Här kommer lite bilder från min Köpenhamnsresa. Den första bilden är entrén till Glyptoteket.
Den här bocken tillhör väl inte själva utställningen men är en imponerande detalj som håller upp ledstången i trappan.

                                                   Det här är Väverskan.
                      Ingången till Stadshuset, återigen en detalj som jag fångades av.

Klart att även Tivoli fick ett besök, såg en fantastisk föreställning där på Teatern med en Amerikansk danstrupp "Alvin Ailey American Dance Theater". Såg att de finns med på YouTube om ni vill titta.
                            HC Anderssen måste också få vara med på ett hörn.

onsdag 19 september 2012

Fina fredag och en väska.



Nu är ett av mina inköp från Quiltköping klart. Den här väskan med sitt Krympestoff på locket var kul att sy. Det blev ett prickigt tyg till foder. Har lite kvar av Krympestoffet så det skall jag hitta på något att använda det till. Håller även på med och är nästan klar med Christl`s necessär, men det kommer nog att bli en väska den också.
Även den här klänningen sydde jag i början av sommaren, det blev några sydda då. Det där med mönsterkonstruktion är inte det lättaste. Den här skar jag av vid midjan och tyckte att jag la till tyg som skulle bli ett rynkparti vid midjan. Det blev det inte, så jag fick bara sy ihop det så att det blev en svag båge där. För att göra något så sydde jag ett broderi vid kanten.
Nu åker jag till Köpenhamn så den andra väskan får ni se nästa gång.

lördag 15 september 2012

Fina Fredag.



Den här fredagen har det verkligen regnat och blåst, men nu på eftermiddagen lugnade det ner sig och till och med solen tittade fram ett litet tag när vi fotograferade. Den här fredagens klänning inköptes för några år sedan till ett dop. Det är en ärmlös klänning med jacka. Jag har inte använt den så mycket. Ibland får man för sig att man inte trivs i en del kläder. Har jag inte en fin  och ståtlig Änglatrumpet. Kan inte ta på mig äran att den är så ståtlig. Förra hösten lät jag den vara utan att kapa den 1/3 som jag läst att man skall göra, och även  i våras lät jag den vara. Frågan är nu, hur skall jag göra den här hösten när den ställs in till vinterförvaring!  Vår ena katt Markus ville också vara med på bild.

söndag 9 september 2012

Quiltköping

Jag undrar, vem kom farande till Quiltköping i denna virkade och instickade bil ???
De hade det nog varmt och skönt i bilen.

I går var jag och några vänner till Quiltköping. Nu är man full av intryck och inspiration av allt fint man såg som andra quiltare hade ställt ut. Det är verkligen kul att se vad andra åstadkommer.

Inte kunde jag låta bli att handla, så nu har man en hel del arbeten som står på tur att bli sydda.
Här skall sys två löpare, där jag köpte både mönster och tyg.

Tyg och mönster till en mindre väska, jag tror att det svarta tyget även kommer att räcka till ett i Pad fodral.
Tyget i brunt och det rutmönstrade kanske kommer att bli en sån här väska, men risken är ju att jag hinner ändra mig tills jag kommer till det projektet. 



Tyg och mönster till ytterligare en väska med krympestoff till locket. En radda till batiktyg blev det också.
Ett mönster till en klänning eller tunika. Och i ovankanten är det blixlås i metervara som jag köpte i lite olika färger. Nu har jag nog av det i evigheter tror jag. Får väl sy några  necessärer.
Olika typer av mellanlägg, krympestoff och en linjal, Circle cut.
Nu gäller det bara att ta sig i kragen och komma igång och sy.









fredag 7 september 2012

Fina Fredag och lite annat.

Nu är mina plommon Reine Claude (bilden) och Viktoria mogna. Här bakas plommonpaj och muffins.
Ibland när de har varit riktigt fina brukar jag även frysa in dem i sockerlag, men så fina är de inte i år.
 Även mina nypon börjar bli klara, dem gör jag marmelad på. Jag gör inte så mycket för det är ju lite kladdigt, men det blir himmelskt gott. Nu gäller det bara att komma före frosten.

Den här fredagen står jag vid Svartån med Västerås Domkyrkospira i bakgrunden. Den här klänningen sydde jag i början av sommaren och det är ett tunt ylletyg. Jag har använt den en hel del och den har inte varit för varm även om tyget var i ylle.

lördag 1 september 2012

Fina Fredag i Enköpings Drömpark.




Här befinner jag mig i Enköping, och  om ni har vägarna förbi så skall ni besöka några av deras parker som de har gjort så fantastiskt fina. Drömparken har mer än 200 olika perenner och prydnadsgräs och det är designern Piet Oudolf från Holland som har haft naturen som förebild när parken skapades.

Den här boken har jag precis läst ut och den är bra. Handlingen utspelar sig i Tyskland 1939, landet håller andan och döden har aldrig haft mer att göra.