Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

fredag 27 juli 2012

Fina Fredag.

Bilden är tagen i Rosedahls trädgård i Stockholm. Den här klänningen har varit med på en hel del fester, och nu fick den hänga med hit, mitt ut i blomsterlandet. I Stockholm var det otroligt många människor med olika nationaliteter. Tror inte att jag har upplevt ett sådant myller av människor under en och samma dag tidigare.
Jag var även till Liljevallcsh och tittade på utställningen om Hemslöjd.

lördag 21 juli 2012

Fina Fredag den 20 juli.

I går var vi till Västerås båthamn och fotograferade den här fredagens bild. Vit klänning som inköptes i Marbella år 2000, så den har hängt med ett tag. I går köpte jag en iPad, så sedan hann jag inget annat än att försöka att instalera den. Klänningsbilden glömdes helt. Någon väska eller skydd köpte jag inte, utan nu funderar jag på att sy en, så nu är huvudet fullt av ideér.
Den här veckan har vi varit hos vår son, sonhustru och barnbarnen. Våra hästar fick också följa med. Den lilla ryttaren hade lovat sina flick-kamrater att de skulle få rida. Här kommer de tillbaka efter det att flickorna har fått rida.

fredag 13 juli 2012

Fina Fredag i juli.

Ännu en fin dag med sol, men det har synts moln på sidan om och även åska har hörts på håll. Dagens klänning är i jearsy och märket är "Oui" och den har hängt med några år. Bakom mig har jag en Jasminbuske, som blommar för fullt. Två av våra andra Jasminbuskar har redan blommat över.
I går var vi till Gävle och tittade på Järnvägsmuseét. Det var fullt av barnfamiljer och det förstår jag, för det var ett trevligt museum med spännande lok och vagnar från det första Svenska tåget och framåt. Man fick gå in i vagnarna och i dem satt tidstypiska "människor". Jag rekommenderar verkligen att ta med sig sina barn eller barnbarn och besöka museét. Det här ångloket står utanför och man eldar så att röken bolmar ur skorstenen.
Nu hoppas jag att det får fortsätta att vara fint väder så att vi kan sitta ute och grilla i kväll.

fredag 6 juli 2012

Fina Fredag i Wadköping.

Hej, då var det dags för fredag igen. Den här bilden är tagen i Wadköping i Örebros friluftsmuseum och jag står utanför Kungsstugan bredvid Kajsa Wargs hus. Wadköping har funnits sedan 1965 och namnet kommer från Hjalmar Bergman och hans namn på sin uppväxtmiljö och roman " Markurell i Wadköping ". Här finns idag utställningar och butiker bl.a. med handelsbod, antikvariat och bageri. I bageriet kan man köpa färskt bröd och bullar mm. Det luktar ljuvligt lång väg. I ett av husen finner man Kronblom liggandes på kökssoffan och här finner man en utställning som beskriver Kronbloms historia.
Min klänning är i linne, och är en Prét.