Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

fredag 29 juni 2012

Fina Fredag.

Återigen ny fredag, med strålande sol men regnet finns väl förmodligen inte så långt bort, det är ju verkligen ett skiftande med sol och regn. Här ägnar vi oss åt målning av räcken och de utsatta sidor av husets ytterväggar. Ja, så var det det där med ogräsrensandet, jag har hört att det är modernt med det lite ruffiga dvs att det skall vara lite ogräs. Det är nog det jag tagit till mig, för jag har inte rensat så mycket ännu, men jag måste nog ta bort det värsta.
Den här fredagen har jag en av mina gamla sydda sommarklänningar. Jag tyckte den var lite för kort, så jag har förlängt den med lite tyll. 

fredag 22 juni 2012

Fina Fredag i midsommartid.

Trevlig midsommar önskar jag Er alla. Här står jag franför vår midsommarstång som våra barn och barnbarn har klätt. Idag har vi sol och riktigt fint midsommaraftonsväder här. Det är härligt när man kan använda sina ärmlösa klänningar.

lördag 16 juni 2012

Fina Fredag.

Fredag på La Scala i Milano. Vi såg "Luisa Miller"  skriven av Giuseppe Verdi. Klänningen köpte jag i Basel 2010 när jag var där, och märket heter Biaggini.
Så här ser det ut i salongen på La Scala.
Det som dominerar i Milano är Duomo som tog 430 år att bygga färdigt och man började år 1386. Det är världens tredje största kyrka och fasaden pryds av över 3500 statyer och interiören bärs upp av 52 kraftiga pelare.
Här syns en hel del av alla dessa mäktiga statyer.
Klart att jag var så högt upp man kunde komma på Duomons tak. Bilden är tagen ner mot Galleria Vittorio Emanuele II.
Det där med att ta en bild av ett skyltsönster är ju inte det lättaste, men det är klänningarna jag ville visa. På Fina Gatan finns alla stora modehus, det här är från Dolce & Gabbana och klänningarna kostar bara
45 000:- styck. Det är lite skillnad från mina egna enkla hemsydda klänningar.
                        Så här skall skorna se ut. De med piggarna vore väl något.

ALLA kom med stora påsar från GUCCI, så även jag gick in och handlade och kom ut med en liten påse.


fredag 8 juni 2012

Fina Fredag

Här kommer en hälsning ifrån Fina Fredag i Bergamo, Italien.

Bilden är ifrån torget i den gamla delen av Bergamo. Bergamo är huvudort i provinsen Lombardiet  i norra Italien.

Klänningen som jag har på mig är sydd av tyget som jag köpte hos Marianne, vilket jag nämnde i ett tidigare inlägg.

söndag 3 juni 2012

Fina Fredag

För någon vecka sedan fick ni se utsidan av Västerås domkyrka nu blir det insidan. Det var så kallt och regnigt så det gick inte att fotografera utomhus. Den klänning jag hade på mig i fredags var långt ifrån ny, och det var det första av broderier jag använde, en sträckpojke. Den finns på framsidan och även en pojke på ena axeln i bak.
Närbild på sträckgubben. Broderiet kommer från Husqvarna men jag tror inte det finns att få tag på längre.
   Jag har ju tidigare skrivit om Erik XIV och han är begravd här i Västerås domkyrka.
                                 Så här ser det ut när man kommer in i kyrkan

Jag hade vägarna förbi Marianns systuga http://www.systuga.se/ , inte kunde jag låta bli att köpa tyg. Det blev två klänningar och denna T-shirt. klänningarna kommer jag att visa senare. Nästa fredag är jag i Milano så jag hoppas att jag kan få in någon bild därifrån.