Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

fredag 30 mars 2012

Fina Fredag.

Tjohej vad veckorna går, förstår inte att det är fredag igen det var ju det igår !!!  Den här fredagen har jag en klänning som jag sydde efter kursen som jag gick förra veckan. Jättekul att sy med jerseytyg.
Den här dagen har solen lyst i ena stunden och efter en stund har det regnat. Det har verkligen varit växlande väderlek. Skulle ju fota utomhus, men det regnade så otroligt så det fick bli inne, men nu skiner solen igen.

fredag 23 mars 2012

Fina Fredag.

Idag har jag varit på Rotary och ätit lunch och lyssnat på ett föredrag. Då fick min sweatshirtklänning följa med som jag sytt. Jag ser på bilden att det är bara att fortsätta med mina stavgångsrundor och hoppas att de ger resultat så småningom. I veckan har jag varit på kurs med att sy i trikåtyger hos Marianns systuga. http://www.systuga.se/     Vad kul det är att kunna sitta och sy och inte behöva tänka på matlagning, bara gå till dukat bord.  Resultatet blev två klänningar en röd och en svart och vitrandig. Jag sydde även två T-shirt tröjor och varsin mössa till mina barnbarn. Det är kul att träffa andra sytokiga och se alla ideér de kommer på. Det blev även tyginköp till fler tröjor till mig och barnbarnen, så nu skall min symaskin gå varm.
Bilden är tagen framför ett konstverk i Västerås.
       Det blev två lika tröjor och mössor till de två pojkarna. Bottentyget är blått !

lördag 17 mars 2012

Fina Fredag.

I går kväll var jag på Stockholms stadsteater och det är klart att det blev en bild därifrån på dagens klänning.
Vi såg "De tre musketörerna" av Alexander Mörk-Eidem efter Alexandere Dumas Roman. Från början trodde jag nästan att det var fyra inhyrda rockmusiker i föreställningen, men när jag sedan köpt ett program och tittade i rollistan såg jag att det var skådespelare. Då kan det väl kallas trovärdigt, men när de spelade på sina gitarrer såg jag ju att det inte stämde med ackorden! Kan bara rekommendera föreställningen, gå och se den om ni kan.
Min plommonfärgade velourklänning kommer från www.gudrunsjoden.com 

lördag 10 mars 2012

Fina Fredag.

I går försökte jag att få in min bild om Fina Fredag, men jag vet inte vad det var för fel på vår Dator för den hängde bara upp sig och sa att programmet inte svarar. Nu försöker jag igen, och hoppas att det går bättre.
Den här fredagen använde jag min Jeansklänning. I Antikmagasinet pratade de den här veckan om Bibliotek, den här bilden är tagen i vårt bibliotek. Den här veckan har jag för övrigt använt klänning flera dagar, och det känns kul. Det är precis som om man blir mer van att använda klänning i stället för bara långbyxor. Klart att långbyxor är mer praktiskt i vissa sammanhang.
Just nu håller jag på med att sy en klänning i ett sweatshirt-tyg, vi får se hur det blir. Det var meningen att det skulle bli en tunika men jag ändrade mig.

fredag 2 mars 2012

Fina Fredag.

Veckorna bara flyger iväg och så är det fredag igen, och nu har vi redan kommit in i mars.
Med Hasselbusken är jag inte överens, nu har jag kämpat i två veckor med fröna från den. Inte vill min allergimedicin fungera mot den heller, så just nu konsumerar jag mängder med ögondroppar.
       Klänningen som jag har på mig kommer från http://www.gudrunsjoden.com/   men den har några år på nacken, så den tillhör inte hennes kollektion idag.