Solnedgång

Solnedgång
"Sommar "

fredag 24 februari 2012

Fina Fredag

Då var det fredag igen och den sista fredagen i den här månaden. Jaha, klänning var det, men den här köpte jag nog mera som en tunika som jag skulle ha till långbyxor. Det är nog mer än ett år sedan som jag köpte den, och till långbyxor har jag inte använt den. Så nu försöker jag med att använda den som klänning !
Få se hur jag trivs i den, gör ett försök idag. Vet inte om jag tyckte den är så lyckad !

torsdag 23 februari 2012

Sy och sticka.

Apropå det där med att glömma saker. Jag läste att istället skulle man tänka:
 " Jag minns tillräckligt bra, jag är ung nog och jag lär mig nya saker."

Linneá Fredrikson http://www.linneaartline.com/ förslog på sin lista att sy Miniväskor och jag skulle behöva en liten väska till mobilen. Så jag gjorde en pytteliten till min mobil och en något större. Nu gjorde jag inte riktigt efter hennes förslag. Frågan är: När följer jag ett mönster till punkt och pricka! Så här blev mina väskor.
Jag har börjat med att sticka en sjal. Mönstret har jag redan lagt åt sidan, för det var så kryptiskt.
Jag följer det väl i stort men i egen regi. Få se om det blir någon sjal ? Färgerna på fotot är lite missvisande.

fredag 17 februari 2012

Symässa och Fina Fredag

I dag har jag varit på Symässa och Antikmässa i Älvsjö. Det var mycket att titta på vid symässan, men jag var inriktad på att jag skulle köpa blå tyger till mitt husprojekt som jag har börjat med. Jag fick tag på både ljusa och mörka blå tyger, så nu är det bara att fortsätta med husen. Jag köpte även karbinhakar och lite pynt till mobilväskan jag håller på med att sy, så nu kan även den bli klar. Det blev även lite tråd. Så här ser mina inköp ut !

Eftersom det är fredag var det klänning som gällde idag. Den här klänningen har jag sytt efter ett mönster som kommer från http://www.stof2000/, och mönstret heter BOLETTE. Tyget köpte jag från http://www.tyg.se/. Tyget är lila med olika rutor på fram och baksidan. På bilden tycker jag det ser mer ut som klänningen är blå ???

fredag 10 februari 2012

Fina Fredag

Har varit förkyld och riktigt hängig sedan förra fredagen, här gäller att inte visa mina igensvullna ögon.
Det är kul med fredagarna och att sätta på sig en klänning. Det här är en klänning från Masai, det är ett danskt företag och jag gillar deras stil.
Skulle egentligen ha varit i Sundsvall nu, men det får vänta till senare. 
Några nya arbeten har inte blivit klara, men jag syr så mycket jag orkar just nu. Så visst, det kommer att så småningom bli klart det jag håller på med.

fredag 3 februari 2012

Fina fredag och en färdig quilt.

Hej och hå nu var det dags igen, den här klänningen har jag satt på mig idag. Den här sydde jag en av de första dagarna i år. Modellen kommer från Sömnadsmagasinet 12/2011, och tyget köpte jag från Jofotex Tyger AB. Den är jätteskön att ha på sig, mjuk och skön. Vi har -10 grader kallt och solen lyser för fullt ett tag under dagen, härligt.
Äntligen är jag klar med den här quilten. Ja framsidan har nog varit klar ganska länge och det mesta av baksidan , men sedan har den blivit liggandes. Det är Anni Downs "An Angels Story".
Jag fick mycket tyg över från framstycket , så jag ville utnyttja det till baksidan.
 Då blev det så här.